Pályázatok

Az Al-Cu Service Kft. folyamatos növekedése miatt számos fejlesztést hajtottunk végre, egy részüket pályázati támogatással.

GINOP-1.2.1-15-2015-00472

A kedvezményezett neve

AL – CU SERVICE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Színesfém-gyártás indítása az AL-CU Service Kft-nél

A szerződött támogatás összege

430 845 426 Ft

A támogatás mértéke

50%

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében egy színesfém-gyártó rendszer beszerzése történt meg. A beszerzett fejlett technológia lehetővé teszi, hogy az Al-Cu Service Kft. fémek gyártásával foglalkozzon. A fejlesztés eredményeképp magasabb hozzáadott-érték teremtés valósulhat meg, további árbevételre teszünk szert, és az új tevékenységgel környezeti és nemzetgazdasági szempontból is egyaránt hasznos tevékenységet vezetünk majd be. Ezen kívül a fejlesztés lehetővé teszi, hogy a termelési értékláncban előre lépjünk, és az eddig félkész termékként továbbadott anyagokból mi magunk állítsunk elő készterméket. A cég által gyártott fémekre igen magas a piaci idény Magyarországon, ahol az elektronikai gyártók, fémfelületkezlők, nagykohók stabil vevőréteget biztosítanak a drága és igen értékes alapanyagokra. A projekt megvalósulásával többszörösen előnybe kerül a magyar gazdaság is. A korábbi években a gyártani kívánt fémek piacán többször volt jelentős mennyiségű hiány, köszönhetően a kínai gazdaság hatalmas növekedésének. A kínai állam és gigavállalatok ekkor gyakorlatilag elszívták az európai kkv-k elől az alapanyagot. A fejlesztés megvalósulásával viszont csökken a hazánkba irányuló import (Dél Afrika, Dél Amerika) és a hazai kkv szektor ellátása és működésének biztosítása nagyban javul egy hazai gyártó megjelenésével, lehetőségünk nyílik majd hosszú távú vevői szerződéseket kötni. A termékek jelentős exportpotenciállal bírnak.

GOP-2.1.1-11/B-2012-0105

A GOP-2.1.1-11/B-2012-0105 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt címe

Az Al-Cu Service Kft. nagy tömegű fémhulladék feldolgozási kapacitásának kialakítása Kazincbarcikán

A projekt leírása

Az AL – CU SERVICE Kft. tulajdonosának fontos törekvése volt, hogy egy vállalkozás keretén belül több olyan szolgáltatást nyújtson magas színvonalon és elérhető áron, amelyet egy mai modern cég nem nélkülözhet, ezért döntött úgy az alapító, hogy komplex rendszerűvé alakítva hozza létre társaságát. Vállalkozásunk fő tevékenységei: földmunka, épületbontás, hulladékok begyűjtése, hulladékok kezelése, hulladékok hasznosítása. Megrendeléseink növekedése miatt elengedhetetlen volt a kapacitásbővítés kazincbarcikai telephelyünkön is. A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db LEFORT Mobile 500 ollózó, bálázó gép daruval, illetve 2 db SENNEBOGEN 825 M ipari rakodógép, mellyel várhatóan továbbra is megtarthatjuk, sőt erősíthetjük piaci pozíciónkat és több munkatársat foglalkoztathatunk.

A kedvezményezett neve és elérhetősége

AL – CU SERVICE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 1214 Budapest II. Rákóczi Ferenc út 181.

Irányító Hatóság neve és elérhetősége

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
tel.: 06 40 638-638
www.nfu.hu